研究業績

学会・シンポジウムの発表

国際学会

  • The 13th Biennial International Congress of Asian Regional Association for Home Economics PROTEOLYTIC BACTERIA IN THAI TRADITIONAL FERMENTED FOODS (Singapore) H.Nagano,P.Phromraksa,M.Katoh, T.Boonmars and C.Khamboonruang(2005)
  • International Federation for Home Economics, XIIXTH World Congress(Japan) Some useful characteristics of traditional fermented rice noodles for human health H.Nagano, M.Katoh, S.Akuzawa, M.Ikeda and M.Omori(2004)
  • The 12th Biennial International Congress of Asian Regional Association for Home Economics TRADITIONAL FERMENTED FOODS ARE USEFUL FOR HUMAN HEALTH. (Thailand) H.Nagano,M.Katoh,S.Akuzawa,M.Ikeda,M.Omori (2003)
  • Second Announcement 19th Science and Technology Conference(Viet num) Some Characteristics of Unique Enzymes like Collagenase of Bacillus subtilis from Traditional Fermented Foods, H. NAGANO, Lien Ha TRAN, Kim Anh TO (2001)
  • International Federation for Home Economics, XIXTH World Congress(Ghana) The Future of Our Eating Habits with Respect to Traditional Fermented Foods, H.NAGANO, Z. SHOJI, M. OMORI and M. ARAI(2000)

国内

  • 世界のパン欠片中のパン酵母Saccharomyces cerevisiae の多様性-照葉樹林帯のパン調理とその酵母-,長野宏子,井上英治, 井上-村山美穂,中川智行,鈴木徹,日本家政学会大会研究発表要旨集 2019年5月25日
  • パン欠片中のパン酵母Saccharomyces cerevisiaeのDNA分析,長野宏子, 村山美穂, 井上英治, 鈴木徹,日本家政学会大会研究発表要旨集 2017年5月1日
  • 日本米の発酵米麺への応用,長野宏子, 宮本仁美, 加藤みゆき, 粕谷志郎, 堀田茂樹, 鈴木徹,日本家政学会大会研究発表要旨集 2016年5月1日
  • 大学での調理実習による学生の調理に対する意識の変化,平島円, 堀光代, 磯部由香, 長野宏子,日本家政学会大会研究発表要旨集 2014年5月1日
  • 世界のパン酵母Saccharomyces cerevisiaeの多様性(2),長野宏子, 村山美穂, 井上英治, 鈴木徹,日本農芸化学会大会講演要旨集(Web) 2014年3月5日
  • 大豆食と腸内細菌,川田結花, 柳瀬笑子, 大島健志朗, 横山慎一郎, 野村泉, 服部正平, 長野宏子, 鈴木徹,日本調理科学会大会研究発表要旨集 2013年